Sunday, 18 November 2012

Doa PAS kepada UMNO

Pas mendoakan kehancuran UMNO yang kononnya UMNO zalim. Siapa yang zalim? Tak zalimkah PAS bila rakyat Kelantan tidak mendapat peluang pekerjaan dan terpaksa mencari rezeki di negeri orang lain. Tak zalimkah PAS bila kebanyakan rakyat Kelantan terpaksa menggunakan air boring (air tanah) untuk keperluan seharian. Tak zalimkah kerajaaan PAS bila fasiliti dan segala kemudahan dalam negeri tidak dapat disediakan untuk rakyat Kelantan? Tak zalimkah PAS bila ramai rakyat Kelantan hidup miskin dengan kadar gaji yang kecil di bumi Kelantan? dan macam-macam kezaliman yang dilakukan PAS yang tidak disedari rakyat.
Jangan doa makan diri sendiri sudahlah.

Komen Nik Aziz katanya UMNO tolak ISLAM. Mana kenyataan dari pihak UMNO yang dikatakan menolak ISLAM. ISLAM ialah agama persekutuan dalam negara ini dan tiada siapa boleh pertikai.
Tak laksanakan hudud adakah bermakna tolak islam?. Ya hudud wajib, tapi kepada negara yang mampu laksanakannya. Kepada yang tak mampu, ada banyak cara lain dan sebagainya.
Sama juga dengan menjawab salam, ianya wajib, tapi kalau seseorang itu tak menjawab salam, adakah ia bermakna tolak Islam? ada otak fikir lah. 


No comments:

Post a Comment